Veilig online daten voor 50plussers

veilig daten 50plussers

Online dating wordt steeds populairder en niet alleen bij 50plussers! Dating sites worden groter en groter en u dient toch behoorlijk wat persoonlijke informatie in te vullen. Is dat wel veilig of liggen de gegevens gewoon voor het oprapen?

Tot onze grote verbazing is dat laatste bij vele datingsites het geval. En om u voor deze sites te behoeden en te adviseren hoe u veilig kunt daten hebben wij dit artikel geschreven. Zodoende kunt u. Na het kiezen van een betrouwbare datingsite voor 50plussers, zoals Seniorengeluk, 50plusmatch of Ourtime, veilig en vertrouwd nieuwe contacten op doen.

Veiligheid houdt echter niet op bij uitsluitend het beveiligen van uw gegevens. Nee, bij veiligheid dien je ook direct te denken aan; veilige betalingen, veilig chatten, veilig afspreken en het streng controleren op “nep” profielen. Al deze punten komen in dit artikel ter sprake, lees het dus aandachtig. En begin voorbereid aan uw eerste Online Dating ervaring.

Beveiliging van de gegevens

Als u wilt beginnen met online daten dient u zichzelf eerst aan te melden, bij een betrouwbare datingsite. Zodra u dit doet wordt u al geconfronteerd met het feit dat de site uw e-mails adres, uw naam en uw geboortedatum wilt weten. Na deze ingevuld te hebben dient u een aantal vragen te beantwoorden en veel persoonlijke informatie in te vullen. Denk hierbij aan informatie met betrekking tot uw hobby’s, vrijetijdsbesteding, werk, familie en ga zo maar door. Al deze gegevens zijn natuurlijk belangrijk, u wilt immer nieuwe mensen leren kennen. Mensen die uw interesses delen, nieuwe vriendschappen maken of zelf een nieuwe relatie beginnen.

U kunt dus niet om deze gegevens heen. Echter kunnen we wel zorgen dat deze gegevens zo veilig mogelijk blijven en niet ongewild in andere handen terecht komen. Dit doet u allereerst door u uitsluitend aan te melden bij een erkende en betrouwbare datingsite, zoals eerder al genoemd; 50plusmatch e.d.
De reden dat ik dit aankaart is vrij simpel. Dit zijn erg succesvolle sites voor 50plussers opzoek naar een nieuwe relatie of nieuwe vriendschap. En daarbij komt dat zij uitsluitend gebruik maken van de bekende HTTPS-verbinding. De HTTPS is een veilige verbinding, tussen uzelf en de site. Dit zorgt ervoor dat er nooit iemand tussen kan komen of mee kan kijken om zo uw gegevens buit te maken. Hartstikke veilig dus!

Tevens worden uw gegevens bij deze site bewaard op een uiterst goed beschermde server. De servers die gebruikt worden staan bekend om data beveiliging en zijn uitgerust met de meest moderne firewall. Niemand kan dus ook hier bij uw gegevens.

Veilig Betalen

Een account aanmaken, een profiel aanmaken en veelal het eerste contact leggen is gratis. Echter mocht u na een tijdje gebruik willen maken van de volle functionaliteit dan zou u kunnen kiezen voor een betaald abonnement. Een betaald abonnement bij een betrouwbare datingsite kan enkel via betrouwbare betaling methoden gedaan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan; Creditcard (Visa of MasterCard), iDEAL (NL), BanContact/MrCash (BE), Domiciliëring (BE) en Overboeking (NL/BE).

Kiest u voor een betrouwbare dating site? Dan zijn uw betaalgegevens in veilige handen. Deze sites gaan namelijk uiterst zorgvuldig met uw gegevens om. En in sommige gevallen hebben ze zelfs meerdere mensen in dienst om zo non stop toezicht te houden dat uw privé, privé blijft!

Hand gecontroleerde profielen op de site

Het hand controleren van aanmeldingen van nieuwe leden is tegenwoordig ook erg belangrijk. Waarom zal u wel denken, maar dat heeft allemaal te maken met de mensen die zicht voordoen als een ander. Helaas blijft dit namelijk een probleem in de branche.

Gelukkig voor ons geldt dit vrijwel niet voor betrouwbare dating websites. Deze hebben namelijk voorzorgsmaatregelen getroffen. Ze controleren namelijk iedere aanmelding handmatig en dit geldt tevens voor de foto’s die gebruikers uploaden. Zo houden ze de site schoon en valt 99% van de “nepperts” al af. Daarbij vergroot het de gebruikerservaring aanzienlijk. Zo stuurt u namelijk nooit berichten naar een nep profiel en is de kans op antwoord dus groter! Daarbij kom je in een omgeving terecht met uitsluitend 50plussers opzoek naar contact.

Veilig Online Daten begint bij jezelf

Zoals vele dingen heb je zelf veel in de hand. Zo ook veilig online daten. Jij bent namelijk de baas van jouw informatie en jij besluit wat bloot te geven. Maar voordat je zomaar dingen bloot gaat geven adviseren je wel over een paar dingen goed na te deniken. Om te zorgen dat u date zo veilig mogelijk is, hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van Dating Tips om veilig te daten.

Dating Tips om veilig te Daten

 • Wij adviseren nooit zomaar geld over te maken naar iemand die u niet kent. Tevens adviseren wij als hierom gevraagd wordt het direct te melden bij de klantenservice.
 • Oplichter proberen vaak niet de site de hacken, maar de persoon. Zodoende ondervragen ze u, vragen ze om contact via kik, skype of een andere contactmogelijkheid. Trap hier niet in!
 • Geef nooit te snel uw privé gegevens uithanden en vooral adviseren wij uw woonadres pas na de eerste ontmoeting te geven.
 • Denk te allen tijde logisch na en realiseer u. Is het te mooi om waar te zijn? Dan vrees ik dat dat het dat vaak ook is!
 • Twijfel je over de echtheid van uw date? Probeer uw date dan eens online op te zoeken in google.
 • Tot slot, Vermoed je dat er sprake is van oplichterij? Laat het de beheerder of klantenservice van de site zo snel mogelijk weten.

Meld een klacht of Wangedrag

Mocht u ooit worden lastig gevallen of ontvangt u ongewilde berichten? Meld dit dan te allen tijde bij de klantenservice of de beheerder van de site. Zodoende kunnen zij gepaste maatregelen nemen. Een datingsite hoort een fijne plek te zijn, waar je veilig, in alle rust, een nieuwe relatie of vriendschap kunt beginnen. En om dit zo te houden hopen wij dat iedereen ongewenst gedrag meldt. Enkele voorbeelden van eventueel ongewenst gedrag zijn;

 • Het aanvragen naar "pikante" foto’s
 • Iemand vragen om geld of donaties
 • Als minderjarige het platform gebruiken
 • Gebruikers intimiderende of beledigende berichten sturen
 • Ongepast gedrag vertonen voor, tijdens of na iemand te hebben ontmoet
 • Frauduleuze profielen of registratie aanmaken
 • Spam of verzoeken, zoals 1-900 berichten sturen in een korte tijd of poging om mensen producten of diensten te verkopen

Voor meer voorbeelden of informatie over ongewenst gedrag of klachten bezoek uw datingsite.